Categories
My Links

(function(d) { var po = d.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = t
BANER
Генерална

« BORBA PROTIV SPAM-a | DOBRO ZAPAMTITE »

ŠTA SVE SPADA U SPAM
ilijailic | 12 Август, 2015 16:26


Oblici spam poruka mogu biti veoma različiti, od relativno bezazlenih (ako ne sadrže viruse) reklamnih poruka, do izuzetno zlonamernih kada se šalju poruke putem lažnog predstavljanja ili različitih navlakuša kao mamca za lakoverne. 

Poseban vid spam poruka su one koje zloupotrebljavaju mrežni marketing, u cilju širenja određene poruke na način da se od primaoca zahteva da istu poruku prosledi na određeni broj adresa, pri čemu se igralo na razne karte primoravanja od kletvi do više suptilnih metoda gde se apeluje na ljudsku savest zbog nečije navodne bolesti ili nekih drugih problema. Ma kako ovo izgledalo besmisleno i providno ipak je neverovatan broj ljudi koji će se uhvatiti u ovakvo kolo i čak uplatiti novac (ako se to traži), a sa druge strane će potpuno zanemariti one stvarne pozive za pomoć i mogućnost koju imamo svi mi da svakog dana učinimo nešto dobro i budemo humani, a ne lakoverni i sujeverni! 

Pored već rečenog pod spamovanjem se podrazumevaju i aktivnosti kojima vlasnici sajtova na svojim stranicama (ali dobro prikriveno) ubacuju veliki broj ključnih reči koje ustvari nemaju nikakve veze sa sadržajem samog sajta, ali su veoma popularne na pretraživačima, i time pokušavaju privući veći broj posetilaca na svoj sajt. Korist koju danas mogu postići na ovaj način je sve manja i manja, jer pretraživači su iz dana u dan sve savršeniji i jasno filtriraju ovakav sadržaj te čitave takve stranice podvode pod kategoriju spam-a i stoga takve aktivnosti treba izbegavati ukoliko imate nameru praviti ozbiljan posao na internetu! Ovo iz prostog razloga što ovakve aktivnosti kao i svaki drugi oblik varanja poput skrivenih tekstova i linkova, prikrivenih preusmerivača na druge stranice ili domena sa dupliranim sadržajem neminovno vodi uklanjanju stranica sa nekog pretraživača čime ustvari onemogućavamo ostvarivanje bilo kakve zarade internetom.

 #
Add Comment
Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме