Categories
My Links

(function(d) { var po = d.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = t
BANER
Генерална

« DOBRO ZAPAMTITE | PRAVILA GOOGLE ADSENSE »

GOOGLE ADSENSE
ilijailic | 12 Август, 2015 16:32


 

adsense


Znam da će Vam zvučati gotovo neverovatno ali postoji način da se zaradi internetom, a da se apsolutno ništa ne prodajete. Drugim rečima ako kreirate Vlastiti sajt ili blog na način da izabranu temu obradite kvalitetno i učinite te web stranice interesantnim za posetioce možete zarađivati od njih, i to apsolutno legalno, a da pri tom ne participirate niti u jednom affiliate programu koji donosi zaradu preko interneta. Odnosno ako ste i uključeni u affiliate marketing onda možete i dodatno uvećati svoje prihode uključivanjem u Google AdSense program.

Google AdSense je druga strana programa Google AdWords kojim Google, kao vodeći svetski pretraživač, svoje, i onako, izuzetno visoke prihode dodatno uvećava, omogućavajući vlasnicima web stranica da oglase iz programa Google AdWords objavljuju na svojim stranicama, čime pomažu Google u njihovom reklamiranju, a time im istovremeno omogućuje da zarade i procenat od zarade koju je Google naplatio za objavljivanje tih reklama. 


NEVEROVATNO ALI ISTINITO

Ma kako Vam zvučalo paradoksalno da neko tek tako prepusti deo svoje zarade drugima ustvari se ovde radi o brilijantnom marketinškom potezu kojim je stvorena situacija u kojoj svi dobijaju, a Google najviše! Poenta je u tome da se plaćene reklame sada vide na mnogo više strana po celom internetu što automatski znači da ih vidi i mnogo više ljude, a to opet znači da će mnogo više njih kliknuti na ove plaćene oglase što povećava promet u relativno kratkom roku i, što je najvažnije, dovodi do bržeg trošenja sredstava koja su oglašivači uplatili Google-u za objavljivanje ovih oglasa. Naravno i za oglašivača je ovo dobro jer to znači da se brzo povećava promet na njegovom sajtu ili blogu, te on ima interes da i dalje ulaže u ovu plaćenu reklamu, a Google zadovoljno trlja ruke jer veliki promet dovodi do slivanja ogromnih sredstava na njegove račune, te mu uopšte nije teško da deo tih sredstava prelije vlasnicima web strana koje su objavljivale te oglase. S obzirom da svi profitiraju iz ovoga, stvara se jedan dugotrajni partnerski odnos između Google-a, oglašivača i vlasnika stranica koje koriste Google AdSense program. 


TAJNA GOOGLE ADSENSE-atajne google adsense

Od uvek su vlasnici sajtova ili blogova pokušavali zaraditi novac bilo postavljanjembanera za neke prodajne sajtove ili kroz iznajmljivanje reklamnog prostora, ali ovakav način zarade je veoma nepouzdan, kako zbog imunosti posetilaca sajta ili bloga na sam baner(statistike kažu da se sve manje klika na ovakve banere, a i za zaradu je neophodno da se ne samo klikne već i ostvari neka prodaja) tako i zbog činjenice da Vaš sajt ili blog moraju biti zaista nešto posebno da bi neko skupo platio postavljanje svoje reklame na Vašoj stranici.Da ne bude nesporazuma, govorimo o sajtovima ili blogovima čija primarna namena nije promovisanje određenih proizvoda ili usluga kroz affiliate marketing, već o onima gde njihovi vlasnici pokušavaju zaraditi nešto sa strane od svog sajta ili bloga, pa samim tim i tematici i optimizaciji i promociji pristupaju na način koji je različit od ovoga što sam Vam promovisao u prethodnim segmentima ovog kursa. 

Google AdSense rešava ovaj problem zarade web stranama koji se nebave prodajom, odnosno povećava zaradu onima uključenim u affiliate marketing, na način da prikazuje tekstualne oglase, koji su inače praktičniji od banera i pri tom vodi računa da su ti oglasi sadržajem povezani sa temom sajta ili bloga na kome će biti objavljeni, što je zaista sjajno za zaradu. Time se postiže da ljudi često doživljavaju oglas kao deo sadržaja Vaše strane i stoga se lakše odlučuju da kliknu na njega. 

Inače što se tiče same zarade nikada nećete znati koliko ste tačno zaradili po pojedinom kliku, ali ćete moći izračunati prosek vrednosti pojedinačnog klika jer Vas Google obaveštava o ukupnoj zaradi i broju klikova na dnevnom nivou. Ova zarada zavisi počev od tematike Vašeg sajta, odnosno da li je izabrana tema više ili manje popularna, jer od popularnosti ključnih reči zavisi i cena pojedinog klika u smislu da popularne teme odnosno reči i fraze imaju veću cenu klika, preko broja poseta koju imate na dnevnoj bazi na Vašem sajtu ili blogu, do čisto tehničkih stvari kao što su položaj oglasa na Vašoj strani ili same povezanosti izlistanih oglasa sa tematikom sajta, sobzirom da se događa (posebno kada se radi o sajtovima iz van Engleskog govornog područja) da objavljeni oglasi su, naravno u vezi sa temom sajta ili bloga, ali ne i uvek onako usko kako bi želeli radi ostvarivanja bolje zarade iz ovog programa. 

 

 #
Add Comment
Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме