Categories
My Links

(function(d) { var po = d.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = t
BANER
Генерална

« РУСИЈА НЕЋЕ ИЗДАТИ СРБИЈУ | Лазански – Браћа Битићи и Америка »

CIA би на дешифровање једног Путиновог разговора морала да потроши - 90 година!
ilijailic | 11 Август, 2015 00:25


НЕМЦИ И ФРАНЦУЗИ СУ РАЊИВИ И ЗАТО ШТО КОРИСТЕ

АМЕРИЧКУ АПАРАТУРУ ЗА ШИФРОВАЊЕ

  • Председник Русије има - линију космичке комуникације која је опремљена моћним уређајима за шифровање. Код председника РФ функционишу и друге везе које омогућују гарантовано безбедне разговоре. Највиши функционери Русије сами одређују ниво значаја разговора и у зависности од тога бирају одговарајући уређај, односно - телефонску слушалицу
  • Експерт Генадиј Авдејев објашњава да постоје уређаји који омогућавају да се навођењем на објекат и налазећи се на пола километра од циља чује разговор преко вибрација стакла. Али, такве „бубе“ у окружењу председника Русије моментално се лове и пресецају системима за откривање. Он наглашава: „Не налазе се тек тако око њега лепи момци у класичним оделима…“

        НЕ СТИШАВА се шпијунски скандал изазван пресретањем телефонских разговора е-преписке првих личности Европе од стране CIA.

        Зато и јесте релевантно питање: колико је реално да обавештајне службе САД приступе телефону председника РФ и Главнокомандујућег Оружаним снагама Русије?

        Почасни радиста Оружаних снага СССР-а, Генадиј Авдејев, сматра да америчке обавештајне службе немају никакве шансе да прислушкују телефонске разговоре највиших функционера Русије.

        Носилац највишег професионалног признања СССР у својој струци (Почасни радиста СССР) уверен је да савремена информативна претња Русији не долази од шпијуна већ пре од потенцијалних издајника.

        Објашњава зашто су америчке обавештајне службе успеле да приступе телефонским разговорима немачке канцеларке Ангеле Меркел, председника Француске Франсоа Оланда и других високих функционера земаља Европске уније:

        „Немачка и Француска су у пријатељским односима са NATO и САД, према томе, те европске земље користе истоветне електронске уређаје као Американци. Због тога CIA има могућност да се прикључи тајном каналу за везе Ангеле Меркел“.

        Европски лидери нашли су се „на прикључку“ за праћење код власти САД које су Европској унији прво наметнуле своју опрему, а онда су специјалне службе, користећи је, прислушкивале њене функционере.

        Председник Русије има - линију космичке комуникације која је опремљена моћним уређајима за шифровање, а да би противник дешифровао његов разговор било би му потребно око 90 година.

        „Зато сам сигуран 100% да у блиској будућности није могуће прислушкивање разговора наших највиших функционера, ако то нису приватни телефони“ - каже Авдејев.

        Он такође додаје да, теоретски, шпијуни могу да прислушкују министре који немају тако моћну заштиту, али ниво министра тешко да је занимљив америчким агентима.             

        Код председника РФ функционишу линије везе (не само космичке) које омогућују гарантовано безбедне разговоре. Највиши функционери сами одређују ниво значаја разговора и у зависности од тога бирају одговарајући уређај, односно, телефонску слушалицу.

        Авдејев наводи главну гаранцију заштите од америчких шпијуна. Она је у томе што су заштитну опрему развили домаћи стручњаци.

        „То нису купљени инострани системи и технологије, то су апсолутно наши, руски модули који се деценијама развијају и преносе са генерације на генерацију. Систем заштите информација владајућих структура урађен је искључиво према руским технологијама, можда има појединихделова за комплетирање стране производње, али не више од тога, сав „мозак и пуњења“, су руски. Зато не треба бринути за линије код председника. Противник нема шансе!“

        Уређаји за кодирање у СССР-у и данашњој Русији и даље остају потпуно неприступачни за америчке специјалне службе.

        „Може ли се председник прислушкивати преко његовог кабинета?“

        Експерт Авдејев објашњава да постоје уређаји који омогућавају да се навођењем на објекат и налазећи се на пола километра од циља чује разговор преко вибрација стакла. Али такве „бубе“ у окружењу председника моментално се лове и пресецају системима за откривање. „Не налазе се тек тако око њега лепи момци у класичним оделима…“

        Заштита информација не остварује се само на нивоу председника, него и у банкама, државним корпорацијама и комерцијалним структурама.

        „Информације су чуване и у време СССР док сам ја био у служби, а сада су технологије отишле веома далеко“ - каже наш саговорник у наставку разговора.

        Шездесет четворогодишњи пуковник Генадиј Авдејев сигуран је, дакле, у безбедност комуникација председника.

        У Оружаним снагама СССР-а системи заштите телефона и шифрованих телеграфа налазили су се у државним апаратима почев од дивизије па навише. Сада заштита информација почиње већ од батаљона, односно, систем безбедности почео је да штити ниже нивое командовања. Иста таква је цивилна тенденција: заштита почиње од администрације општине, а раније је штићено само руководство области.

        Авдејев поново наглашава: „Извор претње савременој Русији не потиче толико од шпијунског деловања страних обавештајних служби, колико од својих издајника који продају информације и самим тим земљи наносе огромну штету“.

        Превела Ксенија Трајковић

Категорије: 
 #
Add Comment
Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме